DESM

ACTUEEL

DESM 1 is nog op zoek naar een oefentegenstander voor zondag 6 en zondag 13 augustus. Bij interesse bel even met Cor Scheepers 06-49926068
DESM JO19-1 kampioen
Vacature: wedstrijdsecretaris jeugd 23/24
Fietstocht & BBQ supportersclub 'Vrienden van DESM'
Ben Steijntjes

ZONDAG 4 OKTOBER 2020 | BIESLO 1 - DESM 1: 1-0

DESM verliest vooral van zichzelf

Op een door de regen zwaar bespeelbaar en niet gemaaid veld mocht DESM aantreden in Beesel tegen Bieslo. Joop Faessen nam de honneurs waar voor de uitploeg, omdat Paul van de Moosdijk ziek was.

Wederom een aantal wijzigingen in de basiself. Lars van Hoef en Luuk Rietjens speelden achterin, omdat Akam Rezakhani en Bart Slaats niet fit waren. Orry Snels speelde ten faveure van Stijn Hendriks en Lennard Schreurs begon in de spits ten koste van Mathijs Schers (ook niet helemaal fit).

Het eerste kwartier is Bieslo sterker. Dat heeft vooral te maken met het feit dat DESM de organisatie niet neer krijgt gezet. De eerste twee kansen zijn dan ook voor Bieslo, maar beide schoten vlogen over. Net als DESM door een positiewisseling het beter voor elkaar heeft, countert Bieslo naar een doelpunt. Niet kordaat ingrijpen op het middenveld betekent een goede steekbal en dito afronding van de Bieslo spits: 1-0.

DESM trok daarna het spel naar zich toe. Het had de hele eerste helft een overwicht en zette dat ook om in kansen. De kopbal van Rens Derckx miste richting, Orry Snels kreeg twee identieke kansen, maar stuitte net zo vaak op de doelman. Ook twee afstandschoten gingen er niet in.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Bieslo zakte tot ver op eigen helft terug, maar kwam niet onder de druk uit. De voorzet van Don Gelissen was net niet hard genoeg, anders had Lennard Schreurs kunnen scoren. Een 1 op 1 van diezelfde Schreurs werd gepareerd door de doelman van de gastheren, twee vrije trappen van Rens Derckx miste richting. En het bleef kansen regenen uit aanvallen van de Weerternaren. Schreurs liet zich de bal afsnoepen en dat gebeurde ook een keer bij Ken Nijskens.

In de laatste vijf minuten werd er nog een goal van Bieslo afgekeurd vanwege (vermeend?) buitenspel en kregen ze nog een tweetal kansen, omdat DESM alles voorin had geposteerd. Het bleef echter bij 1-0 en dat betekende, wonder boven wonder, de derde nederlaag op rij.

Volgende week een nieuwe kans op het eigen kunstgras tegen Roerdalen. Jammer genoeg dan nog steeds zonder publiek.

Colin Vaas - Lars van Hoef (80/Levy Göbbels), Bobby Zuidwijk, Luuk Rietjens, Sven Maes - Rens Derckx (C), Mike Michiels (75/Mathijs Schers), Orry Snels (81/Stijn Hendriks) - Don Gelissen, Lennard Schreurs, Ken Nijskens


ZONDAG 27 SEPTEMBER 2020 | DESM 1 - FC ODA 1: 1-2

 DESM niet doortastend genoeg

DESM bleek vandaag niet doortastend genoeg. Het had 75% van de wedstrijd het initiatief, had de meeste en de beste kansen, maar bleef zonder punten achter.

De thuisploeg moest het elftal op liefst drie plekken wisselen. Bobby Zuidwijk was geschorst, Nick van Donschot was afwezig en Lennard Schreurs was licht geblesseerd. Daardoor kwam Paul van de Moosdijk met de volgende opstelling op de proppen:

Colin Vaas - Sven Maes, Bart Slaats, Pascal Peeters(46/Orry Snels), Nick Moonen(10/Akam Rezakhani,70/Quinn de Nijs) - Rens Derckx (C), Mike Michiels, Don Gelissen - Stijn Hendriks, Mathijs Schers, Ken Nijskens

Zoals gezegd begon DESM prima aan de wedstrijd. Waar het kon probeerde het te voetballen en dat lukte vrij aardig. FC Oda is de laatste jaren vooral goed in het verdedigen en tegenhouden. Nadat Don Gelissen na 8e minuten zijn rollertje nipt naast zag gaan, liet Janga na 18 minuten zien minder nodig te hebben. Niet goed verdedigen werd afgestrapt door de Boshover spits: 0-1.

Drie minuten later moet Ken Nijskens de verdiende gelijkmaker op het bord zetten. Hij wordt vrijgespeeld door Don, maar schiet vanaf 14 meter op de lat. FC Oda is beduidend effectiever. Na 27 minuten maakt Sven Maes een overtreding en Davey van Ratingen benut de penalty: 0-2. Vlak voor rust nog balverlies van Bart Slaats. De spits van Oda omspeelt de keeper, maar daarna is de hoek te moeilijk en gaat de bal over.

Eén minuut voor rust krijgt Glenn Coolen (FC Oda) rood. Hij kreeg geel voor een schwalbe (vrij zwaar bestraft) en geel voor commentaar op de leiding. Bij het naar de kleedkamer lopen kreeg Coolen nog een keer direct rood.

De tweede helft meteen een aanvallende wissel en al snel een goal. Don Gelissen speelt Nijskens vrij en nu maakt hij de bal wel gedecideerd af: 1-2. DESM blijft daarna aanvallen en FC Oda komt niet onder de druk uit. Orry Snels schiet op de benen van de keeper, een aantal klutsballen vallen allemaal in het voordeel van FC Oda en Bart Slaats komt vlak voor tijd nog naast. Een vervelend resultaat voor de Weerternaren die hun start voorlopig hebben gemist.

Volgende week speelt DESM een uitwedstrijd tegen Bieslo. Ook de gastheren van volgende week staan op 0 punten. LET OP: hierbij zijn GEEN toeschouwers toegestaan.

 

DESM