DESM

ACTUEEL

TRAINING SELECTIE - ZONDAG 9 AUGUSTUS, START OM 9.00 UUR IPV 10 UUR !!!!
Trainingen en Oefenwedstrijden Senioren: zie Wedstrijden en dan Oefenprogramma
Vanaf Donderdag 6 augustus is de kantine iedere dinsdag en donderdag geopend vanaf 19:00 uur. Zondags is de kantine geopend vanaf 9:30 uur en natuurlijk bij iedere thuiswedstrijd. Iedereen dient zich wel te houden aan de RIVM coronaregels.
Nieuwe datum jubileumfeest 75 jaar DESM ''Proost op Oost'' 4 t/m 13 juni 2021
Ben Steijntjes

ZONDAG 8 MAART | SJVV 1 - DESM 1: 0-2

DESM zet goede serie door en kruipt richting middenmoot

Na de verdienstelijke 1-1 van vorige week tegen Bruheze stond vandaag de ''zes punten'' wedstrijd tegen SJVV op het programma. Mike Michiels en Lennard Schreurs miste vorige week beide door griep, maar keerden vandaag beide terug in de basis. Sven Maes zat met zijn vrienden in Bratislava en miste de belangrijke wedstrijd.

DESM leek het beste te begrijpen wat er vanmiddag op het spel stond. Op een spekgladde grasmat toog het ten aanval, maar werd het voetballen door alle omstandigheden niet gemakkelijk gemaakt. Toch had SJVV weinig in de melk te brokkelen en schoot het in de eerste helft geen enkele keer tussen de palen. Dat dat niet alles zegt, wisten de Weerternaren vanuit de thuiswedstrijd. Toen had SJVV aan één schot genoeg voor de drie punten. Zo ver liet DESM het dit keer niet komen.

Mike Michiels opende de beschietingen, maar schoot voorlangs. Kort daarna knokte Joey Donkers zich op de achterlijn voorbij zijn tegenstander. Deze hield Donkers opzichtig vast en zodoende ging de bal op de stip. Ken Nijskens stuurde de keeper resoluut de verkeerde kant op: 0-1(15'). Niet lang daarna legde dezelfde Donkers de bal op het hoofd van spits Schreurs, welke via een been van een SJVV-er de 0-2 (32') in de korte hoek kopte. De spits werd daarna uit balans gebracht door het uitglijden van een verdediger en kreeg vervolgens nog een schietkans met zijn mindere rechter, maar dit leverde niks meer op. DESM ging zodoende rusten met een 0-2 voorsprong.

In de tweede helft trachtte SJVV de gasten wat meer onder druk te zetten, maar kwam dit er eigenlijk geen moment uit. DESM controleerde het duel en kreeg ook weer de kansen. Verschillende schietkansen waren echter niet doeltreffend. Toen Wout Munsters wegens praten zijn tweede gele kaart kreeg was het helemaal gedaan met SJVV. Davey van Ratingen kreeg de beste kans van de tweede helft, maar een-op-een met de doelman speelde hij de bal net te ver voor zich uit.

SJVV schoot daarna dan toch een keer tussen de palen, maar met enige moeite keerde Nick van Donschot de knal van 16 meter.

Enige minpuntje is het uitvallen van Kevin Meijer welke met een groot ei op zijn voorhoofd vervangen werd. Hopelijk is hij tegen volgende week hersteld.
Zoals gezegd belangrijke punten voor DESM, ook omdat Oda en Lierop verloren en zodoende de aansluiting naar de middenmoot weer gevonden is. Toch moeten de geelzwarten zich nog niet rijk rekenen, ook niet met een serie van slechts 1 nederlaag in de laatste 8 wedstrijden.

Volgende week moeten de Moesdiekers revanche willen nemen op SV Laar, na de oorwassing in de thuiswedstrijd.

Nick van Donschot - Luuk Stals, Kevin Meijer (C) (62/Vince Denessen), Ruben van den Heuvel, Joey Donkers - Mike Michiels, Ken Nijskens, Jael Göbbels - Levy Göbbels, Lennard Schreurs (71/ Davey van Ratingen), Mathijs Schers (80/Don Gelissen)

ZONDAG 16 FEBRUARI | DESM 1 - MAARHEEZE 1: 1-0

DESM wint van wind en van Maarheeze

De eerste wedstrijd van het jaar werd met 4-2 verloren door DESM van Maarheeze. Vandaag kwam deze ploeg op bezoek op Sportpark De Moeësdiêk. Vandaag stond er echter een straffe wind over het veld. Vorig jaar werd hierdoor de wedstrijd tegen Lierop nog gestaakt, maar de scheidsrechter van vandaag vond het goed genoeg om te voetballen.

De opstelling van de geelzwarten was op drie plekken gewijzigd t.o.v. de laatste wedstrijd. Nick van Donschot speelde i.p.v. Lars de Wit, Mike Michiels speelde op de plek van de geblesseerde Ken Nijskens en Bart Slaats nam de plek in van adjudant Joey Donkers. Verder is ook Michiel Jansen nog steeds geblesseerd en daardoor speelde Sven Maes weer als linkshalf.

DESM koos voor wind mee, verwachtend dat dit voordelig was. Na afloop was iedereen het er over eens dat je beter tegen de wind in kon voetballen. Met wind mee woeide het simpelweg te hard en liep letterlijk elke bal over de zij- of achterlijn. In de eerste helft heeft DESM de wind dus mee en komt het tot twee halve kansen. Lennard Schreurs schiet een vrije trap recht op de keeper en Sven Maes schiet hoog over. Aan de andere kant krijgt Maarheeze vijf minuten voor rust twee levensgrote kansen. Beide keren wordt de bal goed teruggelegd, maar beide keren wordt het schot ook geblokt.

In de tweede helft is de eerste kans voor Maarheeze, maar dit schot gaat voorlangs. Daarna gaat het spel op en neer, maar worden er geen kansen gecreëerd. Dat DESM 10 minuten voor het einde op voorsprong kwam, was ook enigszins verrassend. Via spits Schreurs en vleugelspeler Levy Göbbels kwam de bal bij Mathijs Schers. Hij dribbelde 'de zestien' in en legde terug op Stijn Hendriks. Waar Maarheeze deze kansen liet liggen, maakt DESM de goedlopende aanval wel af: Stijn schiet de bal in de lange hoek, buiten bereik van de keeper: 1-0 ('80).

In de allerlaatste minuut krijgt Maarheeze nog een schietkans vanaf 15 meter, maar ook deze bal gaat hoog over. Zodoende pakt DESM drie zeer belangrijke punten, want ook Lieorp, SJVV en Ondo wonnen. Volgende week vieren we Vastelaovendj en de week later gaan we inhalen tegen Bruheze.

Nick van Donschot - Luuk Stals, Kevin Meijer (C), Ruben van den Heuvel, Bart Slaats (70/Joey Donkers) - Jael Göbbels, Mike Michiels, Levy Göbbels - Mathijs Schers, Lennard Schreurs, Sven Maes (60/Stijn Hendriks)

ZONDAG 2 FEBRUARI | DESM 1 - FC ODA 1: 1-1

DESM laat twee punten liggen tegen FC Oda

Vandaag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma voor DESM. Tegenstander was FC Oda en daarmee werd dit de derde derby van het seizoen. De twee eerdere derby's dit jaar werden beide verloren.

Er waren veel hoogheden aanwezig op sportpark de Moeësdiêk onder anderen Preens Tim I, Preens Henrie I, Jeugdpreens en prinses Thijmen & Iris en Jeugdpreens Rens. Nadat Preens Tim I, Preens Henrie I en natuurlijk het spelertje van de week Tijn de aftrap hadden verricht konden de spelers hun kunsten gaan vertonen. De wind die dwars over het veld stond, maakte het voetbal niet altijd even makkelijk (dit gold helaas voor beide ploegen). Overigens verving Sven Maes aan de linkerkant Michiel Jansen die vorige week geblesseerd is geraakt aan zijn knie.

De openingsfase is vooral aftasten, maar laat zich ook kenmerken door slordig spel aan beide kant, waar de wind (zoals eerder gezegd) debet aan was. Het was dan ook niet verwonderlijk dat DESM op voorsprong kwam uit een standaard situatie. Ken Nijskens draaide een vrije trap strak voor de pot en Kevin Meijer maakte alweer zijn derde kopgoal van het seizoen: 1-0 (6’). Een welkome opsteker voor de thuisploeg.

Toch was de vreugde maar van korte duur. 100 seconden later werd de stand namelijk alweer gelijk getrokken. Een voorzet bleef door de wind vervelend hangen en hier anticipeerde de rechtsbuiten van FC Oda het beste op: 1-1 (8’).

In het restant van de eerste helft waren er nog wat geblokte en ongevaarlijke schoten van de gastheren, maar de rust werd bereikt met een gelijke stand.

In de tweede helft begon DESM beter dan FC Oda, dat zich vooral beperkte tot verdedigen. De noodzaak bij de mannen van Boshoven was, gezien de ranglijst, ook minder groot. Na 10 minuten kapte Sven Maes zich knap vrij, maar zijn poging met links ging net langs de verkeerde kant van de paal. Een steekbal van Ken Nijskens zette Mathijs Schers vrij voor doelman Dani Coenen, maar de bal was de doelman te dicht genaderd, waardoor Mathijs de bal over het doel tilde. De gasten werden in deze fase alleen gevaarlijk door alle ballen voor het doel te pompen, maar echt gevaar ontstond daar vervolgens niet uit.

In de laatste minuut had DESM de wedstrijd alsnog kunnen beslissen. Lennard Schreurs speelde Jael Göbbels vrij in de zestien meter, maar Jael kwam niet uit met zijn passen en schoot zodoende over. Hierdoor bleef het gelijk en achteraf kan DESM wel blij zijn dat het minimaal een punt pakte, omdat ook Grashoek een punt overhield aan het duel met Lierop.

Volgende week staat de geelzwarten een duel te wachten in Bruheze tegen de gelijknamige ploeg!

Lars de Wit - Luuk Stals (72/Bart Slaats), Kevin Meijer (C), Ruben van den Heuvel, Joey Donkers - Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels - Mathijs Schers (89/Mike Michiels), Lennard Schreurs, Sven Maes (69/Stijn Hendriks)

ZONDAG 26 JANUARI | ONDO 1 - DESM 1: 3-0

DESM verliest terecht van sterker ONDO

Nadat gisteren DESM-er Tim I Jacobs werd uitgeroepen tot prins van de stadsvastelaovendj vereniging de Rogstaekers stond voor DESM vandaag weer een belangrijke pot op het programma. De Weertenaren wonnen vorige week al de zes punten wedstrijd van Grashoek en bij een overwinning in Heusden zou het ook over ONDO heen gaan. Zo ver kwam het niet. ONDO scoorde in de tweede helft drie maal en was de terechte winnaar vandaag.

DESM speelde met dezelfde elf als vorige week tegen Grashoek. De eerste helft was vrij gezapig. De bezoekers namen snel de verdedigende stellingen in en ONDO had moeite om hier doorheen te voetballen. De beste kans was voor de rechtsbuiten van ONDO, maar hij schoot een teruggetrokken bal over. DESM moest het doen met een schot in de handen van de doelman, geproduceerd door Levy Göbbels. In de laatste minuut van de eerste helft verstapte Michiel Jansen zich en gevreesd wordt voor een lange absentie door een knie blessure.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt, maar na een uur werd de ban dan toch gebroken. Bart Loomans wordt de diepte in gestuurd en ramt de bal in de winkelhaak: 1-0. Slechts anderhalve minuut later kunnen alle aspiraties van de geelzwarten de ijskast in. Een corner wordt Robin Janssen, met behulp van de lat, binnengekopt: 2-0.

DESM zet hierna iets meer aan, krijgt twee schietkansen (Schers en Schreurs), maar in de counter wordt het leed nog erger. Invaller Kees Verberne draait weg bij zijn tegenstander en ook hij vindt de kruising. In de laatste minuut krijgt Rens Derckx nog een niet te missen kans, maar hij vindt de uitgestoken teen van de doelman op zijn weg.

Al met al een verdiende overwinning voor ONDO. DESM moet zodoende nog steeds naar beneden kijken, maar kan opnieuw voor de winst gaan als FC Oda volgende week naar Sportpark de Moesdiek komt. Aanvang 14.30!

Lars de Wit: Luuk Stals (72/Rens Derckx), Kevin Meijer, Ruben van den Heuvel, Joey Donkers: Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels (72/Stijn Hendriks): Michiel Jansen (46/Sven Maes), Lennard Schreurs, Mathijs Schers

ZONDAG 19 JANUARI | GRASHOEK 1 - DESM 1 : 0-2

DESM boekt belangrijke drie punten in strijd tegen degradatie

Na het oefentoernooi van vorige week, waarin derdeklasser MMC op 1-1 werd gehouden en er met 2-0 gewonnen werd van eersteklasser Wilhelmina '08, stond DESM vandaag voor de belangrijke wedstrijd tegen Grashoek. Zowel de gasten als de gastheren wonnen eenmaal en speelde drie keer gelijk wat resulteerde in een gelijke stand van 6 punten. De winnaar kon zodoende aanhaken bij de middenmoot, terwijl de verliezer nog goed zijn best zou moeten doen om niet te degraderen.

De opstelling van DESM veranderden t.o.v. de vorige wedstrijden op één plek. Bart Slaats had teveel last van een hamstring en werd vervangen door Joey Donkers, welke een zeer verdienstelijke wedstrijd afleverde.

De eerste tien minuten waren voor de gastheren. Na een speldenprikje van Mathijs Schers (schot in de handen van de doelman) profiteerde Lennard Schreurs met buitenkant links van een klutsbal welke voor zijn voeten eindigde: 0-1 (Schreurs 22’). Meteen daarna moest de spits overigens naar de kant, want ook hij kreeg last van een hamstring. De rest van de wedstrijd speelde zich vooral af op het middenveld maar kort voor rust kreeg Grashoek twee levensgrote kansen. Beide inzetten eindigden echter op de doellijn. Eerst was Ruben van den Heuvel de engel, twee seconden later was dit Kevin Meijer.

In de tweede helft probeerde Grashoek wel om meer vooruit te voetballen, maar de kansen waren en bleven schaars voor de thuisploeg. DESM kreeg na een uur een goede kans via Schers, maar zijn schot werd gekeerd en in de rebound kwam Michiel Janssen te kort. Een kwartier later liet Sven Maes zien hoe het wel moest. Wederom zag Schers zijn schot gekeerd, maar Sven Maes was in de rebound goed gevolgd en besliste de wedstrijd door de rebound te benutten: 0-2 (Maes 75’)

In de slotfase kreeg Cuijpers van Grashoek nog rood van de scheidsrechter welke zeer veel kaarten trok (3x DESM, 4x + rood voor Grashoek) in een overigens zeer sportieve wedstrijd.

DESM mocht zodoende drie zeer belangrijke punten bijschrijven en gaat volgende week op bezoek bij ONDO welke nu nog maar 2 punten meer hebben dan de geelzwarten uit Weert.

DESM: Lars de Wit; Luuk Stals, Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer (c), Joey Donkers (70/ Rens Derckx); Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Michiel Janssen, Lennard Schreurs (22/Sven Maes), Mathijs Schers (80/Stijn Hendriks).

ZONDAG 15 DECEMBER DESM 1 - SSE 1: 2-0

Na de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Grashoek mocht DESM vandaag op het eigen sportpark aantreden tegen SSE. De paars-witten uit Someren-Eind hadden dit jaar nog niet verloren (6x winst, 5x gelijk), maar het viel wel op dat ze het tegen teams in de onderste regionen vaak moeilijker hadden. Zo speelde ze gelijk tegen onder meer Grashoek en SJVV.

Wie vandaag de moeite had genomen om naar sportpark De Moeësdiêk te komen, kon echter niet zien dat het verschil in punten maar liefst 19 bedroeg. DESM speelde met hetzelfde plan als tegen FC Cranendonck en liet SSE het spel maken. Het spel van de gasten was echter traag en de wind hielp het spel ook niet mee. DESM hoefde zodoende geen enkele kans toe te staan in de eerste helft. 

Aan de andere kant wisten de gastheren zich wel een paar goede kansen bij elkaar te voetballen. Eerst werd Lennard Schreurs nog gestuit ten kosten van een gele kaart, daarna pakte Sil Joosten zijn diagonale schot. Ook Mathijs Schers stuitte daarna op de doelman. Na 28 minuten was het toch raak. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten bij Ken Nijskens. Deze draaide de bal opnieuw naar de tweede paal waar Kevin Meijer iedereen aftroefde en de bal in de korte hoek binnen kopte: 1-0. Enkele minuten later kon ook de andere centrumverdediger, Ruben van den Heuvel, gevaarlijk worden, maar hij kwam net tekort op wederom een goede voorzet van Ken Nijskens binnen te werken.

In de tweede helft trachtte SSE wat directer en opportunistischer te spelen om zo gevaarlijk te worden. Het bleek achteraf tevergeefs. Alleen in de allerlaatste seconde had SSE een treffer kunnen maken toen Dirk Veugen kon koppen. Hij deed dat echter naast.

De geelzwarten bleven daarentegen wel gevaarlijk. Na 50 minuten legde Mathijs Schers de bal terug op Lennard Schreurs en zijn knal verdween in de linkerhoek, waarbij de doelman aan de grond genageld bleef: 2-0. Ook daarna had DESM in de omschakeling de beste kansen, met de beste voor Mathijs Schers, maar kwam het niet meer tot scoren. Na 97 minuten vond ook de scheidsrechter het goed geweest en was de ontlading groot bij de thuisclub na de eerste winst van het seizoen. Het betekent meteen dat de ploeg de laatste plaats over doet aan SJVV. 

De afgelaste wedstrijd tegen Grashoek staat gepland voor komende zondag, 22 december, om 14.00u. 

DESM: Lars de Wit; Luuk Stals, Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Bart Slaats; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Michiel Janssen (Nick Moonen/85), Lennard Schreurs (Sven Maes/70), Mathijs Schers (Stijn Hendriks/76).

ZONDAG 1 DECEMBER FC Cranendonck 1 - DESM 1 : 2-2

DESM zit niet in de positie waar mooi voetbal de basis moet zijn. De ranglijst liegt simpelweg niet; er zijn punten nodig. Vandaag mochten de mannen aantreden tegen koploper FC Cranendonck in Soerendonk.

Dat betekent dat er met een aangepast strijdplan aan werd getreden tegen Cranendonck. DESM had de opdracht om het veld compact te houden en er zo voor te zorgen dat de koploper niet gemakkelijk op het Weerter doel kon vuren. Een terecht strijdplan, wetende dat DESM in de laatste 5 competitiewedstrijden telkens binnen 5 minuten een goal tegen kreeg. Overigens werd Nick Moonen voor dit treffen door trainer Michel van Bezel op de bank geposteerd. Jael Göbbels speelde zodoende op 'de zes' en Luuk Stals, die overigens zeer goed speelde, mocht opdraven als rechtsback.

DESM had in het eerste gedeelte van de wedstrijd moeite om de organisatie goed te zetten. Zodoende moest het toch weer vroeg in de achtervolging. Een lange bal van Loek Smits viel tussen het centrale duo van DESM in en Ralph van Meijl passeerde doelman Lars de Wit met een wippertje: 1-0. Binnen 10 minuten viel tot overmaat van ramp ook de 2-0. Daan Driesen omspeelde Joey Donkers en de lage voorzet die volgde werd van richting veranderd. Lars de Wit zat nog wel aan de bal, maar deze rolde vervolgens tergend langzaam over de doellijn.

De Weerternaren bleven echter vasthouden aan strijdplan en kregen nu ook de organisatie op orde. Omdat FC Cranendonck vooruit bleef voetballen, kwamen er ook kansen voor de geel zwarten. Eerst werd Mathijs Schers ligt geduwd in de zestien. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. Ken Nijskens was eveneens resoluut en deponeerde het leer in de kruising: 2-1. Drie minuten voor rust werd een mooie aanval van DESM bekroont. Via een aantal schijven kwam de bal op rechts bij Levy Göbbels. Zijn strakke voorzet werd bij de eerste paal vakkundig binnen getikt door Mathijs Schers: 2-2.

In de tweede helft werd DESM steeds sterker en zakte Cranendonck wat weg. De gastheren werden niet echt gevaarlijk meer, mede omdat DESM verdedigend zijn zaakjes prima op orde had. Aan de andere kant hadden de gasten met veel snelheid bijna meer succes. Een steekbal van Lennard Schreurs zette wederom Schers vrij voor de goal, helaas stuitte hij op doelman Tom van Happen. Dit recept bleek goud waard, ware het niet dat het niet werd beloond met een treffer. Schers kreeg namelijk nog een goede kans na eenzelfde steekbal van Schreurs. Vlak daarna wederom een bal door het centrum van Cranendonck, maar nu kon Schers niet bij de bal, omdat hij onreglementair werd omgelegd. Verdikt: rood voor Ed Hansen van Cranendonck.

DESM bleef echter vasthouden aan het strijdplan, kreeg nog kansen via Lennard Schreurs, Michiel Janssen en Nick Moonen, maar koesterde toch vooral het punt. Een punt dat in de absolute slotfase nog bijna weg werd gegeven. Via een corner kopte een speler van de thuisclub de bal namelijk op de buitenkant van de paal. Hierna floot de leidsman voor het laatst en konden beide ploegen wel leven met een punt. 

De aftrap van volgende week is om 14.00 in Grashoek tegen de plaatselijke FC.

DESM: Lars de Wit; Luuk Stals, Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Joey Donkers (Bart Slaats/35); Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Michiel Janssen, Lennard Schreurs (Nick Moonen/84), Mathijs Schers (Vince Denessen/80).

ZONDAG 23 NOVEMBER DESM 1 - RKMSV 1 : 0-1

De selectie van DESM kreeg op donderdag te horen hoe het met de toekomst zat van de hoofdtrainers van de hoogste 2 seniorenelftallen. De conclusie was als volgt: Joop Faessen blijft ook volgend jaar trainer van DESM 2. Met Michel van Bezel is in onderling overleg besloten om de samenwerking in het volgende seizoen niet door te zetten. 

Het siert Michel dat hij ondanks dit nieuws zich toch ten volle inzette voor de wedstrijd van deze zondag, thuis tegen RKMSV uit Meijel. DESM zit in de hoeken waar de klappen vallen en kreeg veel te weinig met de nederlaag vorige week tegen FC Oda. Toch leek er vooraf voldoende zelfvertrouwen aanwezig te zijn bij DESM, maar uiteindelijk stond de ploeg wederom met lege handen.

Er waren geen wijzigingen bij de eerste elf van de geel zwarten.

Na een minuut geen voetbal n.a.v. het anti-racisme statement vanuit de KNVB moest DESM voor de zoveelste keer een vroege tegentreffer incasseren. Er stond slechts 1.24 op het scorebord toen een Meijelnaar volledig vrij aan mocht leggen voor een schot vanaf randje 16. Dit verdween resoluut in de verre hoek waar Lars de Wit kansloos op was.

Zo kon DESM opnieuw in de achtervolging. Na een kwartier mocht Lennard Schreurs vanuit kansrijke positie aanleggen, maar zijn vrije trap was te mager en werd gepakt door de Meijelse goalie. In het vervolg van de eerste helft werd het voetbal vooral tussen de 16 meter lijnen gespeeld en werden er geen grote kansen meer gecreerd. 

Na de rust voetbalde DESM beter. Meijel werd niet meer gevaarlijk, maar DESM helaas ook niet. Vrije trappen vielen allemaal net niet goed en een goede aanval werd niet op de mat gelegd, totdat Lennard Schreurs een tweede bal direct doorspeelde richting Michiel Janssen. Zijn inzet verdween echter op het lichaam van de doelman. In het restant gebeurde er nog van alles. Eerst werd er door scheidsrechter Peymen een vrije trap wegens hands, wat geen hands was. Deze werd door Meijel verzilverd voor de 0-2. Terwijl iedereen zijn posities opnieuw in had genomen, keurde de leidsman de treffer toch af. De bal lag namelijk niet stil op het moment van nemen. Zo kon DESM hoop blijven houden op een punt, zeker nadat Meijel met 10 verder moest na een nieuwe blessure (er was al 3x een geblesseerde speler gewisseld, waarvan 2 in de eerste helft). 

Er kwamen nog wel wat halve schietkansen, maar een dikke kans viel niet meer te noteren. Zodoende ging DESM wederom onderuit en wacht het nu een uitwedstrijd tegen koploper Cranendonck.

 

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens (Sven Maes/70), Levy Göbbels (Vince Denessen/80); Michiel Janssen, Lennard Schreurs, Mathijs Schers.

ZONDAG 16 NOVEMBER Oda 1 - DESM 1: 2-1

DESM mocht een week na zijn eerste derby meteen de tweede Weerter derby van het seizoen spelen. Tegenstander was FC Oda. Het tweede had eerder op de dag laten zien hoe het moest, want het won zijn wedstrijd na een 1-0 ruststand met 4-2. Na het laatste fluitsignaal had dat minstens de stand moeten zijn die DESM 1 ook de punten had gegeven. FC Oda schoot slechts 2x op de goal waar DESM de gehele wedstrijd de betere was en misschien wel 15 honderd procent kansen bij elkaar speelde.

Rens Derckx was een weekend weg en daardoor speelde Lennard Schreurs voor het eerst dit seizoen in de spits. Voor de rest bleef de opstelling gelijk aan die van vorige week. 

Nadat Oda in de eerste 5 minuten de betere was geweest werd, na niet kordaat genoeg ingrijpen van DESM, de eerste goal van de middag gemaakt door Brian Janga. Bij de tweede paal kon hij een doorgeschoten voorzet binnen tikken: 1-0. 

Zoals gezegd was het daarna DESM dat de klok sloeg. Het voetbalde zich alleen in de eerste helft al een paar goede kansen bij elkaar. Zo kwam Lennard Schreurs bij de eerste paal goed voor zijn man, maar schoot naast. Mathijs Schers miste net de juiste richting na een kopbal en ook Michiel Janssen kreeg de bal niet langs de Bossever doelman.

In de tweede helft ging DESM door waar het gebleven was. Met goed voetbal en het creeren van veel kansen. Lennard Schreurs kreeg in een direct duel met doelman Dani Coenen de bal niet in het net en kopte vervolgens over uit een vrije trap. Direct daarna scoorde Michiel Janssen de verdiende gelijkmaker.

Wie dacht dat DESM dit punt zou koesteren kwam bedrogen uit. Met dezelfde inzet werd volop naar de overwinning gezocht. Kansen voor Davey van Ratingen, Bobby Zuidwijk en Michiel Janssen vonden echter geen doel. Een oud gezegde luidt dat het doelpunt dan aan de andere kant valt en dat voltrok zich ook nu. Uit een counter werd Brian Janga vrijgespeeld en hij liet zien wel efficiënt te zijn en verschalkte doelman Lars de Wit van dichtbij. De tijd was hierna te kort om nog iets aan de stand te veranderen.

Conslusie: goed gespeeld, veel kansen gecreëerd maar weer niet gewonnen. Wel een goede reactie na het incident van vorige week tegen Laar. Na de wedstrijd waren alle supporters het over één ding eens; als DESM zo blijft voetballen kunnen punten niet lang meer uitblijven. Tegenstander is dan RKMSV waar vorig jaar in het thuisduel in ieder geval van gewonnen werd.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Michiel Janssen (Vince Denessen/80), Lennard Schreurs (Davey van Ratingen/55), Mathijs Schers (Bobby Zuidwijk/60).

ZATERDAG 9 NOVEMBER DESM 1 - Laar 1 : 1-9

De eerste derby van het seizoen werd gespeeld op Vrouwenhof op zaterdagavond. De opstelling van de gastheren wijzigde t.o.v. de vorige wedstrijd op één plaats: Rens Derckx verving Darcy Jeurninck voorin. Uiteindelijk liep de wedstrijd uit op een grote teleurstelling voor alles met een geelzwart hart. 

DESM en Laar speelden beide met een jonge ploeg (er stonden slechts 2 dertigers op het veld) en de thuisclub hoopte het goede spel van de afgelopen weken door te kunnen trekken. In de beginfase was het aan beide kanten vooral heel erg rommelig. De thuisclub had zichtbaar moeite met het snelle veld en leverde veel te veel ballen in. Het eerste half uur had zodoende schriftelijk afgedaan kunnen worden, maar daarna sloeg Laar in kort tijdsbestek twee keer toe.

Eerst werd een corner door DESM niet weggewerkt, waarna deze in de scrimmage goed viel voor Laar: 0-1. Slechts 3 minuten later gleed Joey Donkers uit, waardoor Nick Moonen uit moest stappen. Hij deed dat naar behoren en speelde de bal terug op Lars de Wit, deze maaide met zijn chocoladebeen echter over de bal. De intikker was vervolgens simpel: 0-2.

Daarna begon DESM wel iets beter te voetballen, maar kwam het doelpunt redelijk uit het niets. Een doorgeschoten voorzet van Rens Derckx belandde bij Michiel Janssen, welke koel bleef en de aansluitingstreffer liet noteren in de verre hoek: 1-2. 

Na rust trad DESM aan zonder Michiel Janssen, hij kreeg weer last van zijn blessure, en werd vervangen door Davey van Ratingen. 

Wat er in de eerste 10 minuten na rust gebeurde mocht DESM zich echter aantrekken. Het moet gezegd dat Laar ook werkelijk alle kansen binnenschoot, maar hoe DESM deze kansen als team weggaf, zette menig supporter wel aan het denken. In minuut 47 werd het al 1-3, de meeste supporters stonden nog binnen overigens. Slechts 2 minuten later kreeg de spits van Laar vrije doortocht, omdat een speler van de thuisclub de bal voor zijn voeten kopte (en dus geen buitenspel): 1-4. In de 56e minuut de volgende goal voor Laar. Na een corner wordt Ruben uitgespeeld op de achterlijn en de teruggetrokken bal werd vanaf 11 meter ingeschoten. Drie minuten later een vrije trap van 25 meter welke Lars de Wit niet goed genoeg verwerkt: 1-5.

De thuisclub mocht zichzelf verwijten dat het de ruimtes groot liet, het niet genoeg voor elkaar wilde werken en het zich zodoende naar de slachtbank liet leiden. Laar mocht zich in een speeltuin wanen en schoot er nog 4 in om nog wat extra zout in de wonden van de Moesdiekers te strooien.

Door deze smadelijke nederlaag heeft DESM verreweg het slechtste doelsaldo van de ploegen onderin en daarnaast ook nog steeds een achterstand van 4 punten op de veilige 12e plek. Het devies zal zijn om deze wedstrijd snel te vergeten, want op 17 november staat de volgende derby op het programma; thuis tegen FC Oda. Hopelijk heeft iedereen door dat daar in ieder geval iets moet worden recht gezet!!

 

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Rens Derckx, Michiel Janssen (Davey van Ratingen/46), Mathijs Schers (Darcy Jeurninck/70).

ZONDAG 3 NOVEMBER NEERKANDIA 1 - DESM 1 :  3-3

Wederom een wedstrijd op een natte zondag en daardoor zwaar veld in Neerkant. De gastheren stonden voor het duel 4e en wonnen vorig jaar 2x van de gasten. Ook al staan de Weertenaren onderaan, het spel is prima. Het motto is om onszelf hiervoor ook eens te belonen. Dat deed DESM vanmiddag drie maal en zo kwam het in een knotsgekke tweede helft terug van een 3-0 achterstand: 3-3.

Eén wijziging t.o.v. vorige week. Mathijs Schers was weer fit en begon in de basis ten koste van Rens Derckx.

In de motregen mocht DESM aftrappen. Niemand die toen wist dat dezelfde speler dat 40 seconde later nogmaals mocht doen. De eerste de beste aanval van Neerkandia ging erin. Nick Moonen stapte in, maar liet zich verrassen door het gladde veld. Daarna liet ook Lars de Wit zich verrassen in de korte hoek. Het leek erop dat die laatste dacht aan een voorzet: 1-0. Deze opsteker zorgde voor een sterk Neerkandia in de eerste helft. In minuut 11 en 25 moest Lars de Wit redde op pogingen van de groen witte ten koste van een corner. 

Tot aan de rust veranderde de stand overigens niet meer. DESM zette in de eerste helft namelijk weinig tot niets tegenover het doelpunt van Neerkandia.

In de tweede helft ging het snel van kwaad naar erger voor de Weertenaren. Levy Göbbels raakte de bal niet goed en speelde de spits van Neerkandia zo in de voeten. Ruben van den Heuvel wilde met een laatste inspanning de bal nog wegtikken, maar was de laat. Het verdikt; penalty. Deze werd overigens overtuigend binnen geschoten: 2-0. Zes minuten later weer het inleveren aan DESM kant. Vervolgens valt de bal met wat geluk goed voor de Neerkantse spits, welke Lars de Wit wederom kansloos laat: 3-0. 

Het duel leek gespeeld. Het deed de trainer van Neerkandia doen besluiten om de twee beste spelers te wisselen. Vanaf dat moment namen de geel-zwarten het duel volledig over. In de 67e minuut een eerste waarschuwing. Rens Derckx komt bij de eerste paal voor zijn man, verschalkt de doelman, maar deze krijgt hulp van een verdediger op de doellijn. Met nog een kwartier op de klok probeert Levy Göbbels het eens van afstand. Zijn poeier is weergaloos en vliegt zo de kruising in: 3-1. Neerkandia komt steeds moeilijker van eigen helft af en ook de lange ballen zijn allemaal voor DESM.

Zeker nadat DESM een penalty krijgt na een overtreding op Ken Nijskens. De grensrechter van de thuisclub vlagde in een eerder stadium voor een achterbal, maar werd overruled door de scheidsrechter. Zo viel er in de derde week eens een voordeeltje DESM kant op. Jael Göbbels miste de penalty, maar mocht nogmaals aanleggen. De doelman was te vroeg van zijn lijn vertrokken. De tweede benutte hij feilloos: 3-2.

Nu geloofde alles bij DESM weer in een goede afloop. In de 90e minuut een korte corner en goede voorzet van Ken Nijskens. Kevin Meijer had geen moeite om de bal in de verre hoek te koppen: 3-3. Hierna kreeg Ken Nijskens nog een klein kansje om de ommekeer helemaal compleet te maken, maar dit was na het moeizame eerste uur ook teveel van het goede geweest.

Uiteindelijk een welkome opsteker voor de Weertenaren die, door uitslagen op de andere velden, als nummer laatst al 4 punten goed moeten maken op de veilige plaatsen. Op zaterdag 9 november (let op: zaterdag) speelt het eerste thuis tegen het eerste van Laar en daarmee de eerste derby van het seizoen.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levy Göbbels; Mathijs Schers (Luuk Stals/46), Darcy Jeurninck (Michiel Janssen/62), Vince Denessen (Rens Derckx/62).

ZONDAG 27 OKTOBER DESM 1 - SJVV : 0-1

Op een gure zondagmiddag speelde DESM op het eigen sportpark tegen een onbekende ploeg SJVV. Het werd al snel duidelijk dat de gasten naar hun mogelijkheden speelde en niet naar Weert waren gekomen om het spel te maken. Na een afgekeurde DESM goal was één poging tussen de palen voor SJVV genoeg: 0-1. 

Bij DESM wederom geen wijzigingen in de basisopstelling t.o.v. de afgelopen twee weken waarin het goed veldspel op de mat had gelegd. Wel werd er wederom een keeperswissel doorgevoerd. Nick van Donschot kreeg opnieuw last van een blessure waardoor Lars de Wit weer onder de lat stond.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat DESM het spel mocht en moest maken. SJVV zakte ver in om de ruimtes zo compact mogelijk te houden. Met een snel doelpunt hadden de Moesdiekers het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken en na 5 minuten was het bijna zover. Via een rare carembool ging de bal richting de verre hoek, echter wist de keeper van SJVV met zijn vingertoppen de 1-0 te voorkomen. De daaropvolgende corner werd ook gevaarlijk, want deze werd er bijna in 1x ingedraaid. Net voor de lijn (de scheids stond goed opgesteld om dit te beoordelen) werden de Deurnese meubelen gered.

In de 7e minuut had SJVV recht tot klagen. Ruben van den Heuvel hield vast bij de SJVV spits, die echter niet viel maar doorspeelde. Tergend langzaam rolde zijn schot richting de Weerter doellijn, maar Lars de Wit was op tijd terug om een tegentreffer te voorkomen. 

Vervolgens had DESM verreweg het meeste balbezit, maar duurde het tot de 38e minuut voordat dit in de score werd aangeduid. Een schot van Rens Derckx werd niet goed verwerkt door de goalie van SJVV en de rebound was voor Darcy Jeurninck: 1-0. Tenminste dat dacht iedereen. Waar vorige week een glaszuiver doelpunt afgekeurd werd, kon uw reporter dat ditmaal niet met 100% zekerheid zeggen. Het feit dat de grensrechter nog seconden lang wachten met het vlagsignaal deed het vermoeden van de spelers en supporters geen goed. De scheids ging echter mee in het vlagsignaal van zijn assistent.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. DESM had heel erg veel de bal en SJVV probeerde eruit te komen, maar was simpelweg niet bij machte om iets te creëren. Tot minuut 65 dan. Joey Donkers speelde de bal zo in de voeten bij een SJVV-er en deze besloot vanaf 30 meter uit te halen. Het moet gezegd; de bal vloog prachtig langs Lars de Wit in de lange hoek: 0-1.

DESM probeerde daarna wel en creëerde enkele halve kansjes, maar echte grote kansen konden niet genoteerd worden tegen het steeds compacter spelende SJVV. Zodoende ging er wederom een wedstrijd voor DESM verloren en begint het tijd te worden om punten te pakken. Op 3 november de kans tegen Neerkandia dat op de 5e plaats bivakkeert met 3 overwinningen en 2 nederlagen.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel (Luuk Stals/58), Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers (Stijn Hendriks/87); Jael Göbbels, Ken Nijskens (Michael Morelli/46), Levi Göbbels; Rens Derckx, Darcy Jeurninck, Vince Denessen.

 

ZONDAG 20 OKTOBER   DOSL 1 - DESM 1    3-1

Op deze kletsnatte zondag speelde DESM een uitwedstrijd tegen DOSL uit Leende. Na een zeer goede eerste helft ging het in de tweede helft in een kort tijdsbestek toch mis voor de Weerternaren: 3-1.

DESM trad aan met dezelfde 10 veldspelers als vorige week tegen Lierop, toen het eerste punt van het seizoen werd behaald. Alleen Lars de Wit werd vervangen door Nick van Donschot onder de lat.

In de eerste helft ging DESM het beste met de weersomstandigheden en het spekgladde veld om. De geelzwarten waren gedurende de gehele eerste helft de betere ploeg en voetbalde zich 5 dikke kansen bij elkaar. De eerste was voor Ken Nijskens. De middenvelder mocht alleen op het doel van DOSL af, maar trof de rechtervoet van de goalie. Daarna had ook Vince Denessen het vizier, twee keer, niet op scherp staan toen hij in vrijheid richting het DOSL doel mocht.

In de eerste helft zou DESM toch twee keer scoren. De eerste werd volledig onterecht afgekeurd vanwege buitenspel, maar bij het tweede doelpunt kon ook de grensrechter niet meer helpen. Vince Denessen kopte een bal in de lange hoek na een goede voorzet van Joey Donkers: 0-1.

In de tweede helft ging DOSL meteen meer druk vooruit zetten. Hier had de uitclub het zichtbaar lastig mee. Na een aantal schermutselingen kwam DOSL op gelijke hoogte. Een voorzet schoot door richting de tweede paal en werd daar binnen geschoten: 1-1. Drie minuten later ging het weer mis. Wederom een voorzet vanaf de rechterkant, deze keer teruggetrokken op de 16 meter; de knal in de lange hoek mocht er wezen: 2-1.

Uiteindelijk kreeg Lennard Schreurs nog een grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar hij schoot over. In de laatste minuut wist DOSL middels een counter de genadeklap uit te delen: 3-1.

Wederom een goed DESM, maar wederom geen punten. Gelukkig komt er snel een nieuwe kans aan; op 27 oktober, thuis tegen SJVV.

DESM: Nick van Donschot; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers (Don Gelissen/80); Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levi Göbbels; Rens Derckx (Bobby Zuidwijk/66), Darcy Jeurninck (Lennard Schreurs/60), Vince Denessen.

ZONDAG 13 OKTOBER   DESM 1 - LIEROP 1

Op het eigen sportpark heeft DESM zondagmiddag het eerste punt van het nieuwe seizoen bij mogen schrijven. De Weerternaren kwamen twee keer op achterstand, maar kwamen even zo vaak terug: 2-2.

Bij DESM was er een basisplaats voor Nick Moonen, waardoor Bobby Zuidwijk op de bank begon. Daarnaast speelde Darcy Jeurninck in plaats van de geblesseerde Mathijs Schers en nam Joey Donkers de plek van Luuk Stals over.

DESM was er vandaag alles aan gelegen om op deze zonnige zondagmiddag zijn eerste punten van het seizoen te pakken. Ook Lierop, vorig jaar 4e, pakte pas 2 punten uit zijn eerste 3 wedstrijden en leek daarmee de juiste tegenstander voor de eerste driepunter.

In de beginfase had DESM het iets betere veldspel, maar over het algemeen kon de hele eerste helft als rommelig worden bestempeld. DESM kreeg wel wat kansjes op kansen, maar was voorin niet daadkrachtig genoeg. Eigenlijk waren er in de eerste helft slechts twee noemenswaardige momenten te noteren. Hidde Maas raakte eerst de paal alvorens hij de enige enigszins goede aanval bij de tweede paal binnen gleed: 0-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld van de eerste helft niet. De score deed dat wel. Na een voorzet van Vince Denessen, welke niet bij een geelzwarte zou belanden, kopte Rik Duijmelinck de bal snoeihard in de kruising achter zijn eigen goalie: 1-1.

Daarna kreeg Lierop het lastiger en de beste kansen waren dan ook voor de gastheren, maar Sjoerd Hooglugt kwam twee keer als winnaar uit de bus in een 1 op 1 situatie. Daarna kreeg DESM een groter overwicht, maar de eindpass was simpelweg te onnauwkeurig om echt gevaarlijk te worden.

Aan de andere kant liet Lierop zien dat het minder nodig had om te scoren. De enige kans voor de Brabanders in de tweede helft werd laag en hard ingeschoten door invaller Kevin Geerts: 1-2.

Vlak daarna kreeg DESM echter loon naar werken. Ken Nijskens bracht met een prachtige kopbal de stand in evenwicht: 2-2.

Dat was tevens de laatste kans en DESM had misschien meer verdiend dan één punt, maar dat telt niet in de voetballerij. Volgende week uit tegen DOSL in Leende.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel, Kevin Meijer ©, Nick Moonen, Joey Donkers; Jael Göbbels, Ken Nijskens, Levi Göbbels; Rens Derckx, Darcy Jeurninck, Vince Denessen (Bobby Zuidwijk/62).

ZONDAG 29 SEPTEMBER  DESM 1 - BRUHEZE 1

DESM heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen verloren. Op het eigen sportpark ging het met 0-2 ten onder tegen Bruheze, dat wel goed gestart is met het volle pond na 2 wedstrijden.

Bij DESM waren er vooraf nogal wat personele problemen. Eerste keeper Nick van Donschot kampt met een knieblessure, Davey van Ratingen heeft last van zijn kuit. Ook linksback Joey Donkers was door een blessure niet inzetbaar. Het drietal werd vervangen door jongelingen Lars de Wit, Luuk Stals en Michiel Jansen, welke juist weer beschikbaar was na een hamstringblessure.

DESM startte belabberd voor eigen publiek op deze herfstachtige zondagmiddag. Het eerste kwartier was volledig voor de blauwwitte uit Bruheze. Binnen een vloek en een zucht kwamen zij dan ook op 0-1. Net voor het kwartier spatte er nog een knal uiteen op de lat boven Lars de Wit.

Daarna wist DESM het organisatorisch beter neer te zetten en plots dicteerde de geelzwarte het spel. De gehele eerste helft hadden de Weertenaren een optisch veldoverwicht en ook de beste kansen. Michiel Jansen had echter tot drie keer toe het geluk niet aan zijn zijde en moest telkens zijn meerdere erkennen in de Bruhezer doelman.

Tot overmaat van ramp moest diezelfde Jansen zich in de rust laten vervangen. Het kwam het veldspel van de thuisploeg niet ten goede. Het veldoverwicht bleef, maar echte kansen werden er niet meer gecreëerd. Daarvoor was de eindfase, tevens de moeilijkste fase in het voetbal, niet zuiver genoeg.

Vier minuten voor tijd volgde de beslissing toen Bruheze middels een counter zijn enige kans in de tweede helft wel omzette in een doelpunt: 0-2.

Na afloop leefde het gevoel dat er meer in had gezeten voor de club van trainer Michel van Bezel, maar de cijfers spreken voor zich. Twee duels gespeeld, even vaak verloren en een negatief doelsaldo van -4.

Volgende week speelt DESM de derby op Boshoven tegen FC Oda.

DESM: Lars de Wit; Ruben van den Heuvel (Don Gelissen/74), Kevin Meijer ©, Jael Göbbels, Luuk Stals; Bobby Zuidwijk, Ken Nijskens, Michiel Jansen (Darcy Jeurninck/46); Rens Derckx, Levi Göbbels, Mathijs Schers (Vince Denessen/65).

 

DESM