DESM

AFGELASTINGEN

Rolf Bonten stopt bij dames DESM
Joop Faessen nieuwe hoofdtrainer DESM
Ben Steijntjes

PREENS TIM I

Op zaterdag 25 januari 2020 werd aan het einde van de Gala Bonte Avond in het Munttheater, door Kanseleer Jasper van Stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers, Tim Jacobs uitgeroepen tot 76e Stadsprins van Weert.

De 29-jarige Prins Tim I is een zoon van Peter Jacobs en Monique Moonen. Getogen op Leuken en daar is hij nooit weggegaan; tegenwoordig woont hij samen met zijn vriendin, Myrthe Peeters, op Vrouwenhof.

De kost verdienen doet de Hoogheid bij BAM in Helmond, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met het voorbereiden van projecten op het gebied van wegenbouw voor het oostelijk deel van Brabant en geheel Limburg.

De sportieve Rogstaekersprins zwemt, fietst en rent bij Triathlon Vereniging Weert en is al van kleins af aan te vinden bij VV DESM. Voetballen kon hij niet dus is hij maar gaan keepen. Sinds een paar jaar is hij daarmee gestopt en tegenwoordig houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van voetbal op de Moeësdiêk in de breedste zin van het woord. Daarnaast organiseert hij het jaarlijkse Moeësdiêkbâl (zet ‘m voor dit jaar in je agenda op vrijdag 14 februari).

Bij café De Harmonie heeft de Heerser over de Wieërter vastelaovendj menig uurtje doorgebracht aan weerskanten van de bar. Toen hij daar is gestopt met werken heeft hij nog wel eens de gebroeders Beelen uitgeholpen.

Als lid van de Lambieck Knoup is deze rasvastelaovendjvierder ieder jaar op zoek naar de stomste streken, die vervolgens bekroond worden met een bronzen, zilveren of gouden Lambieck. Mocht je dus wat lomps overkomen tijdens die dagen, dan weet je onze Hoogheid te vinden, ’t és namelik bêst lollig um ‘s ’n kaof te zeen.

In de tegenhanger van de Bonte Avond heeft Prins Tim I heel wat jaren de Weerter kinderen geamuseerd en laten lachen. Ook heeft hij in deze prachtige groep zijn vriendin Myrthe leren kennen. Als Bonte Familie Middag-artiest is hij enkele jaren geleden gestopt, maar ieder jaar met Boerenbal kruipt Tim in de rol van kapelaan om zijn zegen over het Boerenbruidspaar te geven. Dit jaar zal hij eenmalig het paar, als Stadsprins, in de onecht verbinden.

Iedereen viert vastelaovendj op zijn of haar eigen manier. Iedereen is anders maar met deze dagen zijn we allemaal één. En dát komt door het hart dat wij allemaal hebben voor vastelaovendj. Daarom heeft Rogstaekersprins Tim I de Orde van ’t Vastelaovendjhert ingesteld.

Prins Tim I zal de Weerter vastelaovendj voor gaan onder zijn devies: Volgtj eur hert, vastelaovendj same!

DESM